Funderar du på att ta med din norska skogskatt till en kattutställning och se om kissen kan kamma hem en vinst i någon av kategorierna? Det ska du definitivt göra – men glöm inte att det finns en hel del som måste packas med om kissen ska bli en riktig skönhetsmiss(e).

katt softarVarje år hålls kattutställningen Scandinavium Winner Show och i år var det Sveriges tur att agera värd på Svenska mässan i Göteborg och utställningens arrangör Lotta Kragh, som är ordförande i föreningen Ädelkatten vilka tillsammans med Västsvenska kattklubben arrangerade årets evenemang, kallar utställningen för SM i kattutställning. Hon vill dock inte kalla utställningen för ett världsmästerskap, berättar hon för Göteborgs-Posten, med anledning av att det i oktober detta år kommer hållas World Winner Show i Malmö. World Winner Show, som arrangeras av Sveriges Kattklubbars Riksförbund, är nämligen ett ännu större event med hela 1 600 katter i fjol för att jämföra med denna utställning som totalt har 650 katter som tävlar och enligt Sveriges Radio finns katter från hela tio olika länder representerade. Så om du och din katt missade chansen att delta i SM i kattutställning har du alltid chans i oktober igen – och då kan det vara bra att börja med förberedelserna redan nu.

”– Det gäller att vara noga när man schamponerar och preparerar katten, det blir både bad och fön.” säger uppfödaren till fjolårets World Winner vinnare Ebbot i en intervju med Borås Tidning.

Precis som citatet ovan avslöjar så krävs en hel del förberedelse innan tävlingen om man vill att ens katt ska avancera. Så om du inte investerat i en ordentlig furminator ännu är det hög tid att göra detta, och ett tips är att även köpa med dig ett schampo som är anpassat till furminatorborsten – då blir din katts päls om möjligt ännu finare, mjukare och helt enkelt snyggare.