Att ha ett akvarium med fiskar och en katt i samma hem brukar fungera fint. För att inga olyckor ska inträffa gäller det bara att vidta några försiktighetsåtgärder. Att ha ett lock på akvariet och placera det oåtkomligt för katten är bra saker att tänka på.

Om du planerar att skaffa ett akvarium och har katt ska du veta att det är fullt möjligt att ha både fiskar och katt i samma hem. Det krävs bara lite mer eftertanke när du placerar ut akvariet. Om du ska köpa akvarium och andra tillbehör till fiskarna ska du gå in på akvarieimporten.se och kolla in deras stora sortiment. De har allt som behövs till akvariet. När allt är färdigt med ditt akvarium kan du njuta av dina nya husdjur som flyttat in.

Placera akvariet oåtkomligt för katten

En del katter kan vara väldigt intresserade av fiskar som simmar omkring i ett akvarium. Det är viktigt att akvariet inte är öppet utan att det finns något typ av lock. Om det är stängt upptill kommer inte fiskarna att bli kattens byte. Det kan också vara bra att placera akvariet på ett ställe där katten inte kommer åt det. Det är också bra om akvariet står stadigt. En katt kan få för sig att hoppa till akvariet och du vill helst undvika en katastrof med flera liter vatten och ett krossat akvarium på golvet. Det går ibland att lära katter vad de får och inte får göra men katter är generellt inte jättetillförlitliga. När du placerar ut akvariet ska du tänka på att det inte ska stå i direkt solljus. Välj hellre en mörkare plats för att inte få för mycket alger. För att fiskarna ska trivas ska akvariet helst inte placeras där det är mycket spring. Vattnet i akvariet byter du med fördel ut en gång i veckan. Men om akvariet rymmer mer än 150 liter vatten kan du byta varannan vecka.