Kattmänniskor är en aning speciella, det är vi mycket medvetna om, men trots detta kan inte förnekas att katter har en tendens att smälta hjärtan hos de flesta människor – så konstigt är det inte heller att det just är en katt i fokus på den senaste virala succén sprids på nätet just nu.

Tidigare har beiga solglasögonvi skrivit och tipsat om hur kattälskare kan, och gärna, tar med sig sina katter på kattutställningar och väntar sig att just deras lille misse ska kamma hem priserna. Men att vinna allt är föga troligt, om man inte har en riktigt speciell katt vill säga. Och en katt som kan klassas som något utöver det vanliga är katten Bagel – hon har nämligen blivit en viral sensation tack vare sin ögonsjukdom som tvingar henne att bära solglasögon.

”Två år gamla Bagel – känd som Sunglass Cat – kan inte producera tårar och behöver ögondroppar flera gånger om dagen. Hon kan inte heller reglera sin kroppstemperatur så hon måste ibland bära kläder.” läs mer här.

Att Bagel måste bära solglasögon har, som citatet ovan avslöjar, en ganska så tragisk anledning, men hennes ägare har faktiskt gjort det bästa de kunnat av situationen. De solglasögon som katten bär är nämligen något utöver det vanliga, de är nämligen riktigt coola. Tittar man på Bagel kan man till exempel se vissa likheter med popstjärnan Lady Gaga då brillorna hon bär faktiskt är riktigt snygga, mode riktiga och utsvävande – likt popstjärnans galna utstyrslar. Och visst är det många som gillar Bagel. På Instagram har hon till exempel hela närmare 30 000 följare, ett konto hennes ägare Karen McGill stolt står bakom.

Döm själva. här är ett klipp som visar upp Bagel: